Faciliteiten Jachthaven

De haven is voorzien van verschillende faciliteiten om het comfort voor de gasten te vergroten. Zo kan gebruik gemaakt worden van het sanitair gebouw. Deze is voorzien van douches, toiletten en een wasruimte.

We hebben ook een dieselpomp. Er is bewust gekozen voor een milieuvriendelijker alternatief: Blauwe Diesel. Deze duurzame brandstof is geschikt voor alle vaartuigen, zonder aanpassingen aan de motor. Het is namelijk géén biodiesel (FAME-vrij), dus geen aantasting van rubbers of problemen door bacteriegroei. Daarbij is het winterbestendig en omdat het een drop-in fuel is, kun je op ieder willekeurig moment wisselen van Blauwe Diesel naar fossiele diesel en andersom. Bovendien draag je bij aan de noodzakelijke CO2-reductie, zodat we nu en in de toekomst optimaal kunnen genieten van de Friese wateren.

Ter hoogte van de steigers kan gebruik worden gemaakt van stroom en drinkwater. Je kunt dichtbij de haven parkeren. De 70 parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de jachthaven en zijn bereikbaar vanaf de Wielenlaan en de Scharsterlaan.